01. decembar 2017.

 
 
Dingospo Dali
30. novembar 2017.
Klub Doma omladine Beograd

 
  Beogradski sastav Dingospo Dali koncertom u Klubu Doma omladine promovisao je svoj prvi album pod nazivom "Sve dok mislim da je ovo drugi svet".

Bend koji je od početka bio opredeljen ka alternativnom roku krenuo je sa radom 2011. godine. Njihova prva pesma "Pelin" našla se na "Bigz kompilaciji", na kojoj su se našli muzičari različitih afiniteta koji su stvarali svoju muziku u nekad čuvenom BIGZ-u, ponosu nekadašnjeg sistema, dajući mu sasvim novi smisao.



Dingospo Dali bio je učesnik na mnogim demo festivalima ali u dosadašnjoj karijeri najznačajnija im je pobeda 2015. godine na prvom televizijskom takmičenju neafirmisanih bendova "Bunt Rok Masters". Konačno, ovih dana svetlost dana je ugledao njihov debi album "Sve dok mislim da je ovo drugi svet", u izdanju promoterske kuće Long Play, na kome se našlo 12 pesama. Klub Doma omladine pokazao se kao veoma prilkadno mesto za promociju ovog albuma.



Negde oko 21h na bini su se pojavili bubnjar Nikola Vidojević, basista Nemanja Bulatović, gitaristi Nikola Mišić i Marko Mićanović predvodjeni elegantnom pevačicom Sandrom Grubić. Koncert su otvorili sa jednom od njihovih najenergičnijih numera, "Ne pitaj se". Usledila je promena ritma u pesmi "Šine" koja sadrži ne samo rok već i rege filing. No, žestine nije nedostajalo u sledećoj numeri "Možda on i ne postiji". Zatim su odsvirali "Pelin", jednu od njihovih najpoznatijih kompozicija.



Pevačica Sandra iz numere u numeru je bila sve bolja kao i gitaristi koji nisu štedeli pojačala. Do kraja koncerta izveli su i preostale pesme sa albuma "Sve dok mislim da je ovo drugi svet". Prisutni se nisu dvoumili i po završetku zvaničnog dela koncerta pozvali su članove grupe na bis, na kome su razdraganoj publici izveli i dve nove pesme, "Videokrug" i "Slabost".
Mora se reći da je atmosfera tokom jednočasovnog nastupa Dingospo Dali bila veoma dobra a za to je osim benda zaslužna i publika u prepunom Klubu DOB-a. Naročito su se isticali momci i devojke u prvim redovima koji su pružili Sandri više nego glasne prateće vokale.



Što se benda tiče u muzičkom smislu ima tu različitih uticaja od gitarističkog power popa, novog talasa (čak i regea) a na momente zvuče kao Blondie bez klavijatura! Ova raznovrsnost daje im široki manevarski muzički prostor za dalje delovanje. Koncert u Klubu DOB-a daće im sigurno lep podsticaj za dalji nastavak karijere.

tekst, fotografije & video - nebojša mićković

 
 

koncerti


Mark Olson
Klub Doma omladine Beograda
28.07.2017.




Nick Cave & The Bad Seeds
Kombank Arena, Beograd
28.10.2017.




33. Beogradski Jazz Festival
26-30.10.2017




XX1. Jazz Fest Sarajevo 2017.
31. oktobar - 05. novembar 2017.
Prvi deo




XX1. Jazz Fest Sarajevo 2017.
31. oktobar - 05. novembar 2017.
Drugi deo




XX1. Jazz Fest Sarajevo 2017.
31. oktobar - 05. novembar 2017.
Drugi deo




Beth Hart
11.11.2017
Hala sportova
Novi Beograd




The Residents
20.11.2017.
Dom omladine Beograda